سخنگوی دولت درباره بیانیه ضدایرانی سه کشور اروپایی درخصوص حادثه آرامکو گفت: هدف آنها پیگیری سیاستهای ضدایرانی فشار روانی به هیئت ایرانی بود.
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گذاری آنلاین،علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به سفر هیئت ایرانی به نیویورک گفت: سفر هیئت ایرانی در صدر توجهها قرار گرفته بود. ابتدا به نظر میرسید که دولت آمریکا مایل به سفر تیم ایرانی به نیویورک نبوده است.
وی افزود: اولین دستاورد سفر رئیسجمهور به نیویورک، شکسته شدن فضای روانی و اتهامات علیه ایران بود. دستاورد دوم ارائه طرح صلح و دوستی از سوی رئیسجمهور بود که این طرح امنیت در خلیج فارس را درونزا میبییند و هیچ کشوری را برای حضور در این ائتلاف کنار نمیگذارد، ضمن اینکه این طرح علیه هیچ کشوری نیست و به جای رویکرد سلبی رویکرد ایجابی دارد. اکنون هیچ کشوری نمیتواند این طرح را نادیده بگیرد و از امروز آماده مذاکرات جدیتر در مورد این طرح هستیم.
سخنگوی دولت درباره بیانیه ضدایرانی سه کشور اروپایی در موضوع آرامکو گفت: هدف آنها پیگیری سیاستهای ضدایرانی فشار روانی به هیئت ایرانی بود . لذا از اروپاییها خواسته شده بود اشتباه خود را جبران کنند و این موضوع را آقای دکتر روحانی هم در ملاقاتهای خودشان به آن اشاره کردند. با اصرار و پیگیری رئیسجمهور روشن شد که هیچ مدرکی در خصوص ارتباط ایران با حملات به آرامکو وجود ندارد و سه کشور اروپایی هم حاضر نبوند مسئولیت بیانیه را بر عهده بگیرند.
ربیعی گفت: تعداد "233224 " ناشنوا در کشور هستند و غربالگری ناشنوایان از سال 92 آغاز شد و هزینه کاشت حلزون در گوش با یک فرانشیز انجام میشود.
وی درباره قیمت خرید تضمینی گندم اظهار داشت: نرخ خرید تضمینی گندم طبق مصوبه شورای اقتصاد برای سال آینده 2200 تومان مشخص شده است.
ربیعی درباره سفر رئیسجمهور به نیویورک گفت: آقای روحانی آمادگی داشت با برداشتهشدن همه تحریمها در همان نیویورک با سران 5+1 گفتوگو کند اما ترامپ با نگهداشتن تحریمها نشان داد عزمی در این زمینه ندارد.
سخنگوی دولت ادامه داد: مسئولیت عدم شکلگیری گفتگو در نیویورک مستقیما با آمریکاست ولی هر چند آنان جرئت حرکت به سوی اقدام درست را نداشتند ولی نشان دادهاند متوجه واقعیتهای ایران شدهاند و فهمیدهاند که تحریمها اثری بر ایران ندارد.
ربیعی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا ایران امیدی به اروپاییها در زمینه برجام دارد؟ تصریح کرد: این مربوط به خود آمریکاییهاست و فکر میکنیم ما مطابق بحثی که مطرح کرده بودیم روند خود را ادامه میدهیم و امیدواریم به زمانی برسیم که هم آمریکا تعقل کند و هم اروپاییها به تعهدات خود عمل کنند.
ربیعی همچنین درخصوص طرح بیشتر در برابر بیشتر که رئیسجمهور در نیویورک مطرح کرد، اظهار داشت: هیچ چیزی مانند توان موشکی در آن طرح نیست یا در این طرح بهدنبال قطع کمک به کشورهایی که به ما دست نیاز دراز کردهاند نیستیم. این طرح در چارچوب برجام بوده و بیشتر درباره سرعت بخشیدن به انجام تعهدات برجامی از سوی دو طرف است نه چیزی بیش از این.
وی همچنین در پاسخ به سوالی در برابر علت خندههای رئیسجمهور در دیدار با بوریس جانسون، تصریح کرد: این خندهها علامت نشاط، برتری و تسلیمنشدن در برابر فشارهاست که اتفاقا از سوی برخی تندروهای آمریکایی هم مطرح شد. از سوی دیگر برخی در داخل از این خندهها انتقاد کردند، به هر حال ظاهرا هر کاری آقای روحانی انجام دهد مورد انتقاد برخی قرار میگیرد، اگر ایشان اخم میکرد هم باز عدهای اعتراض میکردند ولی موضوع واقعا خیلی پیشپاافتادهتر از این حرفهاست و جای این همه بحث ندارد.
ربیعی همچنین در پاسخ به این سوال که دولت برای بودجه سال 99 چه تغییرات ساختاری ایجاد خواهد کرد؟ اظهار داشت: از سال آتی بودجه جاری از نفت جدا میشود و هر آنچه از منابع نفتی بهدست بیاید صرف اعتبارات عمرانی و تملکزدایی میشود که این تصمیم بسیار بزرگی است. تصمیم مهم دیگر دوسالانه و غلطان شدن بودجه استریال یعنی علاوه بر اینکه بودجه 99 را به مجلس خواهیم داد،بودجه 1400 را نیز جهت اطلاع خواهیم داد. و در زمان ارائه بودجه 1400 ، بودجه 1401 هم باز هم جهت اطلاع به پیوست خواهد رفت که این به اصلاح قانون کمک میکند.
سخنگوی دولت درباره درباره سهمیه بندی بنزین گفت: سناریوهای مختلفی در این زمینه وجود دارد، اما دولت هنوز تصمیم قطعی و نهایی در این زمینه گرفته نشده است.
وی تصریح کرد: خیلی از کشورها این زمان را 2 یا 3 ساله کردهاند ولی چون بودجه ما یکساله است برای اینکه پیشبینی پذیری را بیشتر کنیم، الان آن را دوساله میدهیم.
به گفته سخنگوی دلوت اصلاح ساختار بودجه به 2 قسمت تقسیم شده است؛ یک قسمت که تقریبا با اصلاح ساختار اقتصادی کشور همپوشانی دارد و مهمترین آنها از قبیل نظام مالیاتی، نظام تامین اجتماعی و بحث یارانهها و یارانههای انرژی یا اصلاحات نهادی بزرگ است که در جلسه سران سه قوه دنبال میشود.
ربیعی گقت: طبق تصمیمگیریهایی که انجام شد، بخشهایی که در اختیار دولت است و میتواند در قالب بودجه پیگیری شود در هیات وزیران دنبال خواهد شد. بر این اساس سازمان برنامه، کاری انجام داده که رسانهها در این زمینه بهتر به نقد بپردازند چرا که این کار میتواند به عقبه و غنیسازی این تصمیمگیری کمک کند.
وی در ادامه تصریح کرد: الان یک هزار دستگاه و 9 هزار ردیف برنامه داریم که این موضوع قدرت نظارت بر بودجه و برنامهریزی و اولویتبندی و مدیریت وزیر و بالاترین مقام اجرایی را دچار مشکل کرده است. پیشنهادی که به دولت آمده و در این مورد بحث میشود، کاهش دادن آن به حدود 100 دستگاه و ردیف است چرا که این کار قدرت تمرکز را افزایش می دهد و بالاترین مقام میتواند اولویت را تشخیص بدهد.
وی به بحث کوچکسازی دولت اشاره کرد و گفت: قرار است برای کوچکسازی دولت کمیتهای تشکیل شود، که واگذاری، برون سپاریها و ادغام دستگاهها در این کمیته بررسی میشود. این موارد از اصلاحات بسیاری جدی است و اتخاذ این تصمیمات بلندمدت از سوی دولت، به نفع دولتهای آینده هم خواهد بود.
سخنگوی دولت افزود: با این اصلاح ساختار امکان نظارت بر نهادهای عمومی و غیردولتی و شرکتهای دولتی افزایش پیدا میکند. الان طرحهای زیانده وجود دارد و اصلاح ساختار مالکیت نیز باید صورت بگیرد و همچنین مدیریت شرکتهای دولتی در این بودجه پیشبینی شده است.
** عربستان پیامی به روحانی فرستاده است
سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درباره پیام های عربستان برای ایران توسط یکی از سران منطقه نبر گفت: بله این خبر درست است که آنها از سوی سران یکی از کشورها پیامهایی را برای آقای روحانی فرستاده بودند. ما باید علائم آن را کاملاً ببینیم و نخستین علامت آن حمله نکردن به یمن و پایان دادن به کشتار یمنی هاست حمله زمینی یمنیها به عربستان نشان داد که آنها قدرت نظامی دارند.پیش از این قدرت نظامی آنها را انکار می شد اما ( عملیات زمینِی) آنها نشان داد که قدرت زدن آرامکو را هم دارند.
ربیعی با بیان اینکه از تغییر رفتار واقعی عربستان استقبال می کنیم، گفت: البته صرف نظر از مباحثی که امروز منتشر کردند، اگر صادقانه واقعاً به دنبال تغییر رفتار باشند ما استقبال می کنیم. کما اینکه بخشی از طرح هرمز هم کار با همسایگان است و مخصوصا هیچ کشوری بیرون از آن قرار نخواهد گرفت.